Rólam

Rózsáné Takács Tímea Funkcionális életmód mentor vagyok– Boldog anya, nő és feleség
segítő, akinek a saját folyamatos fejlődése mellett mindig a hozzá forduló páciens a fontos. Kiemelendő célom hogy a legtöbbet hozzam ki az ügyfeleimből az egészséges életmódhoz való hozzáállásban közös munkánk során!

Kicsiny gyermekkoromban megszületett bennem a vágy, hogy az életemben embereknek szeretnék segíteni. Ez azóta sem változott! 33 éve első lépésként egészségügyi szakközépiskolában kezdődött ez az utam. Folyamatosan képeztem, fejlesztettem magam.

A holisztikus gondolkodás felé való nyitásban óriási szerepe volt kisebbik fiam betegségének, amely már a múlté. Az egészségi kihívásokban történt kudarcok miatt felismertem, EGY MÁSIK ÚTON KELL ELINDULNOM! 


2008 óta folytatom támogatói tevékenységemet az emberek segítése, támogatása céljából a holisztikus utakon. Biorezonancia- bioenergetika, talpmasszázs, táplálkozási tanácsadás kereteken belül. Még mindig kerestem az összefogó, testet és lelket egyaránt átölelő, a valódi megoldást magában foglaló módszert, amivel segíteni tudok azoknak, akiknek a problémái összetettek, s emiatt hosszú távon is szükségük van támogatásra.

2023-ban  a V.Á.L.T.S.® funkcionális életmódprogram és a funkcionális medicina módszertanban találtam meg azt a komplexitást, amely módszertannal azoknak is támogatást tudok nyújtani, akik még nem tudnak azonosulni a kvantumfizika módszerét alkalmazó biorezonancia módszerével.

A funkcionális medicina életmód programban előtted járok, hiszen én magam is V.Á.L.T.S. éledmód programot élem, nem csak tanítom. 

Tudom, hogy milyen munka, család mellett még azzal időt tölteni, hogy finom, tápláló és egészséges étel legyen az asztalon, eleget mozogjak, eleget aludjak, töltődjek, legyen én időm, legyen idő a párommal, stb.

Ezen az úton szeretnék segíteni elindulni a hozzám hasonló nőknek, NEKED!

2008-ban természetgyógyászat szakon tettem sikeres vizsgát az ETI-nél.
2009-ben Reflexológus képesítést szereztem.
2013-ban fizikai közérzetjavító és frissítő masszázs szakot végeztem el.
2020-ban Táplálkozás tanácsadó wellness trainer képesítéssel bővítettem tudásom.
2023-tól V.Á.L.T.S. Funkcionális életmód mentor mentor lettem.

Visszakanyarodva az elinduláshoz: Gyermekem koraszülöttként, légzőrendszeri károsodással született, melyből egy súlyos fokú allergiás asztma alakult ki ételallergiákkal társulva. 

Emiatt többször állt kórházi kezelés alatt is. A folyamatos gyógyszeres kezelések és egyre szaporodó mellékhatásoknak köszönhetően egyik probléma hozta a másikat.Erre kerestem, majd találtam meg a megoldást a természetgyógyászat segítségével.

Egyre mélyebbre ástam magam a gyógynövények ismeretében, elvégeztem a természetgyógyász képzést, reflexológus szakirányt. Óriási szerelemmé nőtte ki magát az energiagyógyászat, a bioenergetika, biorezonancia 15 éve tölti ki a napjaim nagy részét!

A legkülönbözőbb problémák közül, (nem véletlen) az allergiás (étel és légúti egyaránt) tünetekkel kapcsolatos, széleskörű problémákkal találkozom legtöbbször, korosztálytól függetlenül.

Ezen problémákkal kapcsolatban rengetegszer kellett táplálkozási tanácsot adnom, átbeszélni a páciensekkel a számára fontos,táplálkozás módosításokat, ezért ebben a témában is fejlesztettem magam. Elvégeztem a táplálkozás tanácsadói képzést is.  

Teljes meggyőződésből kijelenthetem, az allergiás tünetek megoldása egy komplex, holisztikus megoldást kíván, amely magába foglalja a szervezet megtisztítását a méreganyagoktól, az immunválaszok harmonizálását és az egyénre szabott táplálkozás beállítását, a lelki blokkok feloldása mellett.

Gyermekkorom óta megszámlálhatatlan fogyókúrán vagyok túl, kisebb-nagyobb sikerrel. Ez is óriási motiváció volt, hogy többet tudjak meg a táplálkozás témájáról. A táplálkozási tanácsadói és wellness tréner képzés elvégzése önmagammal kapcsolatban adott a legtöbbet. Óriási felismerések lettek! Legnagyobb, hogy mekkora hibát követtem el (rengetegszer) a 0 kalóriás, sanyargató diétáimmal. Miként tettem tönkre az anyagcserémet, s mi az oka  az alig eszem, mégis hízom érzésnek. Már minimum 5x eszem naponta! Nagyon nehéz betartani, hiszen sokáig délután volt az első, lehet, hogy egyetlen étkezésem. Tudatosan figyeltem eddig is arra, hogy mit eszem, de ez kevés! Már alapelvként: -mit? – mikor? – mennyit? –re  figyelek.

Tudatosabb étkezést és életformát kezdtem kialakítani.

Az évek múlása nem könnyíti meg a normál súly elérését, a változókor engem is megérintett, már a 40-es éveim derekán.Hormonrendszerem instabillá vált, gyakran éreztem hangulatingadozást, a testsúly tartása is nehézkessé vált, alvásom minőségét is negatívan befolyásolta.Ezek a tünetek nem gátoltak, hanem még nagyobb lendületet adtak ahhoz, hogy változtassak az életmódomon, táplálkozásomon.

Közel 50 évesen kezdtem el rendszeresebben mozogni, javítani az alvási szokásaimon, s a stresszkezelés különböző módszereit használni.

Szeretném támogató munkámmal  az évek alatt összegyűjtött tapasztalataimat minél több embernek átadni az általam használt megoldásokat. Szülőknek, akik tehetetlenül kellett nézzék eddig az allergiás tünetekkel küszködő gyermekeiket, felnőtteknek, akiket az allergiás tünetek nem engedték, hogy szabadon élhessék az életüket, végezzék a munkájukat.

Mindazoknak, akik különböző ételek fogyasztása után nem érzik jól magukat a bőrükben, viszket a bőrük, puffad a hasuk, vagy még kínzóbb hasi panaszokkal birkóznak meg nap, mint nap.

Nőknek, akiknek életét negatívan befolyásolja a hormonrendszerük labilitása.  

Célom, hogy minden tudásommal segítsek a hozzám fordulóknak utat mutatni, feltérképezzem az energetikai állapotukat, vezetést adjak, hogy a  komplex állapotfelmérést követően egyénre szabott programok alapján a testüknek, lelküknek mindent megadva, a legteljesebb egészséges életüket tudják élni!