Rólam

Rózsáné Takács Tímea Egészségmentor. Természetgyógyász, reflexológus, bioenergetikai tanácsadó, táplálkozás tanácsadó végzettséggel rendelkezem.

Boldog nő, feleség, anya, segítő, akinek a saját folyamatos fejlődése mellett mindig a hozzá forduló páciens a fontos. Kiemelendő célom, hogy a legtöbbet hozzam ki az ügyfelekből az egészséges életmódhoz való hozzáállásban közös munkánk során!

Kicsiny gyermekkoromban megszületett bennem a vágy, hogy az életemben embereknek szeretnék segíteni. Ez azóta sem változott!

30 éve első lépésként egy egészségügyi szakközépiskolában kezdődött az utam. Folyamatosan képeztem, fejlesztettem magam. Először az egészségügyi munkám kapcsán szereztem felsőfokú képesítést. Tüdőgyógyászati asszisztensi munkám mellett a természetgyógyászat iránti érdeklődésem egyre nagyobb vágyként erősödött bennem, s elindultam az új úton…

A holisztikus gondolkodás felé való nyitásban óriási szerepe volt kisebbik fiam betegségének, mely születése óta fennállt.

A folyamatos kudarcok miatt felismertem, EGY MÁSIK ÚTON KELL ELINDULNOM! 

2008-ban természetgyógyászat szakon tettem sikeres vizsgát az ETI-nél.
(Ma Országos Kórházi Főigazgatóság)

2009-ben Reflexológus képesítést szereztem.

2013-ban fizikai közérzetjavító és frissítő masszázs szakot végeztem el.

2020-ban Táplálkozás tanácsadó, wellness trainer képesítéssel bővítettem tudásom.

Visszakanyarodva az elinduláshoz: Gyermekem légzőrendszeri károsodással született, melyből egy súlyos fokú allergiás asztma alakult ki. 

Emiatt többször állt kórházi kezelés alatt is. A folyamatos gyógyszeres kezelések és egyre szaporodó mellékhatásoknak köszönhetően egyik probléma hozta a másikat.Erre kerestem, majd találtam meg a megoldást a természetgyógyászat segítségével !

Egyre mélyebbre ástam magam a gyógynövények ismeretében, elvégeztem a természetgyógyász képzést, reflexológus szakirányt. Óriási szerelemmé nőtte ki magát az energiagyógyászat, a bioenergetika, biorezonancia 14. éve tölti ki a napjaim nagy részét!

A legkülönbözőbb problémák közül, (nem véletlen) az allergiás tünetekkel kapcsolatos, széleskörű problémákkal találkozom legtöbbször, korosztálytól függetlenül.

Ezen tünet együttesekkel  kapcsolatban rengetegszer kellett táplálkozási tanácsot adnom, átbeszélni a páciensekkel a számára fontos kapcsolódó diétákat, ezért ebben a témában is fejlesztettem magam. Elvégeztem a táplálkozás tanácsadói képzést is.  

Teljes meggyőződésből kijelenthetem, az allergiás tünetek megoldása egy komplex, holisztikus megoldást kíván, amely magába foglalja a szervezet megtisztítását a méreganyagoktól, az immunválaszok harmonizálását és az egyénre szabott táplálkozás beállítását, a lelki blokkok feloldása mellett.

Gyermekkorom óta súlyfelesleggel élek. Megszámlálhatatlan fogyókúrán vagyok túl, kisebb-nagyobb sikerrel. Ez is óriási motiváció volt, hogy többet tudjak meg a táplálkozás témájáról. A táplálkozási tanácsadói és wellness tréner képzés elvégzése önmagammal kapcsolatban adott a legtöbbet. Óriási felismeréseim lettek! Legnagyobb, hogy mekkora hibát követtem el (rengetegszer) a 0 kalóriás, sanyargató diétáimmal. Miként tettem tönkre az anyagcserémet, s mi az oka  az alig eszem, mégis hízom érzésnek. Már minimum 5x eszem naponta! Nagyon nehéz betartani, hiszen sokáig délután volt az első, lehet, hogy egyetlen étkezésem. Tudatosan figyeltem eddig is arra, hogy mit eszem, de ez kevés! Már alapelvként: -mit? – mikor? – mennyit? –re  figyelek.

Tudatosabb étkezést és életformát kezdtem kialakítani.

Szeretném támogató munkámmal  az évek alatt összegyűjtött tapasztalataimat minél több embernek átadni. Szülőknek, akik tehetetlenül kellett nézzék eddig az allergiás tünetekkel küszködő gyermekeiket, felnőtteknek, akiket az allergiás tünetek nem engedték, hogy szabadon élhessék az életüket, végezzék a munkájukat.

Mindazoknak, akik különböző ételek fogyasztása után nem érzik jól magukat a bőrükben, viszket a bőrük, puffad a hasuk, vagy még kínzóbb hasi panaszokkal birkóznak meg nap, mint nap.

Célom, hogy minden tudásommal segítsek a hozzám fordulóknak utat mutatni, feltérképezve az energetikai állapotukat, vezetést adni, hogy a  komplex  állapotfelmérést követően egyénre szabott programok alapján a testüknek, lelküknek mindent megadva, a legteljesebb egészséges életüket tudják élni!