Hogyan is kezdődött…?

blog1

Nagyon-nagyon rég , kisgyermek koromban éreztem, tudtam hogy nekem az lesz a dolgom az életemben hogy segítenem, támogatnom kell a betegeket, a segítségre szorulókat !

Az első ilyen megtapasztalásom anyai nagymamámhoz kapcsolódik, aki rengeteg betegséggel küzdött. A cukorbetegsége adta minden problémájának az alapját. Ennek már kicsit több mint 40 éve. Akkor még nem volt elég információ sem a betegségről, sem a terápiájáról. Gyerekcipőbe járt a cukorbrtegség gyógyszerelése és a diétája is. 

9-10 éves voltam akkor, ő 67. Már alig látott szegény, nehezen mozgott, mindig „ugrált” a vérnyomása. Napi 2x kellett neki inzulint adni, felügyeletet igényelt, amit a nagypapa ellátott. Sokkal nehezebben , bonyolultabban volt adagolható akkor még az inzulin mint manapság.

Nagymamámra a látása miatt egyáltalán nem lehetett rábízni az adagolást, hiszen könnyen túladagolhatta volna magának, feledékenysége miatt nem volt megbízható.

Édesanyám feladata volt 3 kisgyerek nevelése, egészségügyis  munkája mellett hogy percre pontosan, napi 2 alkalommal beadja a napi inzulin adagot. Sem a testvérei, sem nagyapám nem tudták ezt lelkileg felvállalni.(Semmi szemrehányás nincs ebben, hiszen nem mindenki képes rá). 

S itt jöttem én! Az anyukáméknak lehetőségük volt elutazni pár napra, s mivel senki nem vállalta az injekciózást, én 9 évesen vállaltam el hogy vigyázok a nagymamára, s beadom az inzulinját is.

Ekkor fogalmazódott meg bennem a felismerés, hogy IGEN! ez lesz az én utam…

Innentől fogva minden kétséget kizárva csak azon dolgoztam hogy én ápolónő legyek! Hisz ő az a ki segíthet a beteg embereknek-gondoltam akkor.

Az iskolában imádtam a biológiát, élen jártam az egészségügyi szakkör  versenyeiben , s nem volt kérdés , hogy a középiskolába is egészségügyibe jelentkezem. Az akkor megjelölhető 3 lehetőségből  csak három volt egészségügyi suli.

Gyorsan elrepült a 4 év, s én alig vártam hogy dolgozhassak! Eszem ágában sem volt akkor továbbtanulni! Hát akkor mikor mentem meg a világot?

Óriási lelkesedéssel kezdtem el a munkát ápolónő lettem, sebészeti osztályon dolgoztam! Nagy volt a lelkesedésem !

Azonban egyre inkább elillant a rózsaszín köd, s felszínre tört a valóság! Nem egészen úgy történtek a dolgok ahogy én elképzeltem, ahogy megtanultam, amit megálmodtam.

Megszületett a nagyfiam, s miután visszamentem dolgozni, már nagyon sok minden megváltozott. Nehéz volt már akkor másokat úgy segítenem, ápolnom, hogy közben „cserben hagytam„ a gyermekem. Nélkülem töltötte az éjszakákat. Nagyon nehezen éltem meg!

Először gondolkodtam el rajta, hogy biztosan van másik út is ahol én szolgálhatok, segíthetek!

Aztán bekopogtatott a kisebbik fiam! Ő még nagyobb tanítást hozott számomra! (Természetesen erre később jöttem rá.)

Terhességem 26-ik hetétől problémás volt a terhességem, s a kórházi bent fekvésem alatt számtalanszor szertefoszlott az a hitem, hogy az egészség, az egészségem másnak is fontos, nem csak nekem!

Koraszülöttként jött a világra 29. hetében a terhességemnek. Gépi lélegeztetés, kórház, gyógyszerek, kórház, gyógyszerek, problémák tömkelege…. S nagyon úgy éreztem magamra hagytak, magunkra  maradtunk a problémákkal.

Az egészségi kihívások miatt a természetes gyógymódok, gyógynövények felé kanyarodtam el, s közben egy világ omlott össze bennem, mert egyre távolabb éreztem magam az életfeladatomtól!

Miután visszamentem dolgozni, hamarosan jött egy „véletlen” lehetőség, s így tüdőgyógyászati ambuláns ellátásban folytattam az akkori hivatásom.(A gyermekemnek a légzőrendszeri problémája volt a legkomolyabb, így itt is rengeteg tapasztalatra tettem szert)  

Éppen a fiam egy szintén komolyabb betegsége közepette voltunk, akkor már 10 éves körül volt, mikor álmomban megjelent a nagymamám! Beszélgetett velem , s azt mondta milyen kár hogy ő nem használta ki a gyógynövények erejét, s hogy mekkora áldás hogy én  nem így teszek!  

Egyre mélyült a kapcsolatom a természetgyógyászattal….

Beiratkoztam természetgyógyász képzésre…

Majd elvégeztem a reflexológus képzést…

Rabul ejtett  a bioenergetika, a  biorezonancia világa…..

Óriási lépésre szántam el magam, s saját vállalkozást indítottam el, melyben a saját célom, a lelkem elvárásának megfelelő támogatást, segítést és vezetést nyújthatom a hozzám fordulóknak.                

Úgy éreztem sorra kaptam a”pofonokat”? – Pedig NEM !

Útmutatásokat kaptam  a sorstól, univerzumtól vagy a Jóistentől-ki miben hisz- hogy rátaláljak az igazi életfeladatomra , úgy hogy a lelkem is békére leljen !

Köszönöm hogy megoszthattam Veled !

Szeretettel : Timi

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Szólj hozzá: